MetComp Oy

Tietotaitoa ja kokemusta, joka syntyy vain tekemisen kautta.

Tietoa meistä

MetComp Oy on alihankintakoneistukseen erikoistunut sopimusvalmistaja ja konepaja.
Valmistamme osia ja kokoonpanoja, joille on ominaista monimutkainen geometria, haastavat materiaalit, tiukat toleranssit ja korkea pinnanlaatu. Erityyppiset ja ominaisuuksiltaan erilaiset CNC-koneemme mahdollistavat kustannustehokkaan valmistuksen.
Konepajamme toimii hyvien yhteyksien varrella Vähänummen teollisuusalueella Järvenpäässä, aivan Helsinki – Lahti -moottoritien välittömässä läheisyydessä.

Laatua ja toimitus­varmuutta

MetComp:lla on sertifioitu ISO 9001:2015 laatujärjestelmä ja ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmä.
Työntekijöidemme hyvinvointi ja ammattitaidon ylläpitäminen on meille tärkeää. Laatu merkitsee meille asiakaslähtöisyyttä, joustavuutta, toimitusvarmuutta ja jatkuvaa kehitystyötä.

ammattitaitoista työntekijää
tuotantotilaa
kokoonpanotilaa
Helsinki-Lahti-moottoritieltä

MetComp Oy

Vahvuutemme on pitkä kokemus

Vahvuuksiamme ovat osaavan henkilökunnan monipuolinen kokemus koneistusalasta sekä yrityksen pitkä historia.

Vuosikymmenten ajan yrityksemme on ollut vankkana tukipilarina teollisuuden tarpeisiin vastaavalle alihankintakoneistukselle. Vaikka MetCompin nimellä on sorvattu vasta tällä vuosituhannella, kaikki alkoi jo paljon aikaisemmin:

Tarina juontaa juurensa 1960-luvun lopulle, jolloin yrityksen perustaja Jorma Mahkonen astui ensi kerran konepajan ovista sisään. Alkuun työskennellen autokuskina ja avustavissa tehtävissä, sittemmin tuotannossa, osakkaana ja yrittäjänä, Jorma havahtui koneistuksen lumoihin ja omistautui alalle koko elämänsä ajan.

Jorma hankki itselleen syvällisen kokemuksen koneistusalasta. Yrittäjänä hän halusi tarjota alueen teollisuudelle luotettavaa ja laadukasta alihankintakoneistusta. Jorman osaamisen ja kokemus tekivät hänestä arvostetun neuvonantajan alallaan.

Vuonna 2018 sukupolvenvaihdos toi uuden vireen yritykseen, kun Jorman lapset, Tuija ja Jouni, ottivat vetovastuun konepajasta.

MetComp Oy nyt

Tänä päivänä MetComp edustaa vakaata ja kokenutta toimijaa alallaan. Meidän tarinamme kertoo sitoutumisesta, jatkuvasta oppimisesta ja vahvasta perinteestä, joka näkyy jokaisessa valmistamassamme osassa.

Valitsemalla meidät alihankkijaksi saatte kumppanin, joka ymmärtää teollisuuden tarpeet ja joka on sitoutunut tarjoamaan korkealaatuisia palveluita vuosikymmenten kokemuksella ja ammattitaidolla.

Nykyaikaiset tilat ja laaja konekanta

Tehdassalissamme raaka-aineita työstää monipuolinen ryhmä koneistuskeskuksia ja monitoimisorveja.

Käytössämme on tuotantotilaa 1000 m2 , sekä kokoonpanotilaa 150 m2.

Monipuolista koneistusta

Teemme konepajatöitä alihankintana niin pienyrityksille kuin maailmanlaajuisille toimijoillekin. Komponenttien valmistusmäärät yksittäiskappaleista aina kymmeniin tuhansiin.

Asiakaskuntamme koostuu mm. paperiteollisuuden, kone- ja automaatioratkaisujen, paloturvallisuusjärjestelmien, mittausinstrumenttien, teollisuuden mekaanisten tiivisteiden ja sairaalakalusteiden valmistajista.

Työstämme seuraavia materiaaleja

Alumiini

Messinki

Punametalli

Tinapronssi

Ruostumaton teräs

Haponkestävä teräs

Dublex

Titaani

Nuorrutusteräs

Rakenneteräs

Automaattiteräs

Muovi

Asiakkaitamme ovat esimerkiksi

Koneistustyöt teollisuuteen.

Teollisuus

Koneistustyöt alihankintana kone- ja laitevalmistajille.

Kone- ja laitevalmistajat

Koneistustyöt alihankintana automaatioalalle.

Automaatioala

Koneistustyöt alihankintana hydrauliikka-alalle.

Hydrauliikka-ala

Kun etsit alihankkijaa tai sopimus­valmistajaa: